Na een periode van radiostilte een update van de verschillende jongdierendagen en tentoonstellingen waaraan onze Caviastal heeft deelgenomen in het 2018/19 showseizoen.

Jongdierendag KDV Westland en VPKV Vlaardingen

Een mooi aantal dieren van verschillende fokkers brachten variatie in de te keuren cavia’s. Naast gladhaar agouti en eenkleurig in zwart, buff, crème en wit, waren er ook dieren met california tekening, satijn en borstels aanwezig.

Door een fout bij het conditioneren ontvingen een aantal zwarte cavia’s een onvoldoende (O). Als de fout maar erkend wordt, kan hier mee rekening gehouden worden in de toekomst.

Crème zeug Esther werd best cavia in de B leeftijdsgroep met een F (95). Een goud agouti van M. Verbaant was fraaiste in de C groep, waar onze Crème satijn zeug Elisabeth werd bekroond als fraaiste op 1 na, met een ZG (94,5).

 

Jongdierendag Dodewero

Een keuring met ruim veertig dieren met voornamelijk US teddy en gladhaar cavia’s. Dit jaar voor het eerst was er geen kistkeuring maar werden de te keuren dieren in een tentoonstellingsopstelling gepresenteerd. Over het algemeen werd dit als zeer positief ervaren. Op deze manier is het ook interessant voor bezoekers om kennis te maken met de kleindierhobby.

Dit jaar werd voor het eerst een kampioen per diergroep gekozen. Onze Crème beer Elbert had deze primeur met F (96).

Resultaat van deze keuring was dat onze stal met de california rood nog een weg te gaan heeft. Omdat we binnen de stal niet alle kleuren kunnen behouden, hebben we besloten alleen actief te fokken met california creme en wit.

 

33e verenigingstentoonstelling Dodewero

Waar je bij veel verenigingstentoonstellingen een stagnatie of teruggang ziet van het aantal tentoongestelde dieren, groeit deze nog steeds. Dit jaar bijna vierhonderd dieren waarvan ruim veertig cavia’s van vijf inzenders. Zwarte zeug Elke werd uitgeroepen kampioen met F (96).

 

Van Pallandt show Varsseveld

Een tentoonstelling die elk jaar weer tot de verbeelding spreekt door de locatie, aankleding en de diversiteit aan geshowde dieren. Een goud agouti van combinatie Maria en Bernard werd kampioen met F (96). Onze jonge crème zeug Ella behaalde een F (95).

Geen cavia-nieuws, maar zeker het vermelden waard, was de bekroning van een Sussex kriel wit-zwartcolumbia van mede-Dodewero-lid Marcel van Oijen met het predicaat Uitmuntend U (97), en werd daarmee uitgeroepen tot kampioen.

 

Wintertentoonstelling D.V.V. Zoetermeer

Na een lange afwezigheid van cavia’s op deze tentoonstelling, was het nu voor de tweede keer dat deze groep vertegenwoordigd werd met dit jaar 24 dieren.

Als kampioen werd onze zwarte beer Ebbe met F (95). Verder werden wij ook Fokkerkampioen (totaal aantal punten van vier ingezonden dieren van een fokker) met vier maal een F.

 

Dit seizoen staan de volgende tentoonstellingen nog bij ons op de agenda:

Vereniningstentoonstelling Kleindierenvereniging  (Naaldwijk) 29, 30 november

Nationale Gelderlandshow (Wijchen) 14, 15 en 16 december

Nationale Noordshow (Assen) 3, 4 en 5 januari 2019