Dit jaar weer een vrolijk gekakel tijdens de tentoonstelling, door het uitblijven van de vogelgriep. Hierdoor was het mogelijk om de levensvatbaarheid van de kleindieren sport te tonen.

Was er 15 jaar geleden een tentoonstelling met net meer dan 100 dieren, waren er nu ruim driehonderd dieren ingeschreven in verschillende diergroepen:

 

15 konijnenrassen

11 grote hoenderrassen

9 dwerghoenderrassen

9 sierduifrassen

Cavia’s in verschillende kleuren en tekeningen

3 soorten oorspronkelijke duiven

Kwartels en patrijzen

 

Op de locatie van Jan Olsthoorn te Naaldwijk is weer helemaal omgebouwd tot een volwaardige tentoonstellingsruimte. Jammer is wel dat dit waarschijnlijk het laatste jaar is. Volgend jaar zijn er alleen nog maar watervogels te aanschouwen, omdat de locatie is aangewezen tot waterberging en de nu in gebruik zijnde hallen hiervoor moeten wijken.

 

Dit jaar maar drie inzender met totaal 17 cavia’s. De combinatie Picolijntjes, altijd goed voor een aantal dieren, heeft besloten om hun caviahobby niet meet voort te zetten.

 

Onze zwarte beer Edison (ja wederom een andere winnaar uit onze stal) werd met F (95) uitgeroepen tot kampioen. Verder ontving Crème satijn zeug Elisabeth en Crème beer Elbert een eervolle vermelding.