Onze visie

Wij houden ons bezig met de fok van gezonde dieren en zoveel mogelijk volgens de standaard. Wij letten daarbij op de conditie, bouw, vacht, kleur, vitaliteit en niet te vergeten het karakter van de cavia’s. Bovenaan onze lijst staat echter het welzijn van onze dieren.

Wij willen u als eventuele koper dan cavia’s, zoveel mogelijk informeren en beantwoorden graag uw vragen omtrent de verzorging. Ook als U de ‘deur uit bent’ kunt u bij ons nog met vragen terecht. Vind u het prettig om eerst zelf te komen kijken, zonder kinderen dan nodig ik u van harte uit om eerst zelf ‘veldonderzoek’ te doen.

Waarom koop je een cavia beter bij een (hobby-)fokker?

 • Je kunt beide ouders zien.
 • Je kunt hun leefomgeving zien.
 • Je wordt juist geïnformeerd over raszuiverheid, kleurslag en eventuele schoonheidsfoutjes.
 • Je kunt zeker zijn van het geslacht.
 • De cavia’s worden regelmatig in de hand genomen waardoor er een begin gemaakt is met de gewenning hieraan.
 • Hulp achteraf is altijd mogelijk.

2

Leveringsvoorwaarden

U kunt vrijblijvend een cavia reserveren bij ons, wij vragen geen vooruitbetaling. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u de cavia eerst in handen heeft gehad om te kijken of u er een ‘klik’ mee heeft. Vind u hem/haar net zo lief, knap, stevig en mooi zoals de eerste indruk van de foto was, dan kan hij of zij met u mee. Mocht er onverhoopt iets met de cavia zijn, neem dan ten alle tijden contact met ons op dan kunnen wij meedenken over een oplossing.

1

Prijzen

Per 1-1-2019.

De prijs van een cavia van bedraagt:

 • Gladhaar/normaalhaar eenkleurig Zeug = € 25,00
 • Gladhaar/normaalhaar eenkleurig Beer = € 20,00
 • Gladhaar/normaalhaar eenkleurig met california tekening Zeug = € 30,00
 • Gladhaar/normaalhaar eenkleurig met california tekening Beer = € 25,00

Gekochte dieren worden geleverd inclusief:

 • Een afstammingsbewijs
 • Voer voor de komende week
 • Informatie over de verzorging
Onze cavia's

Welke cavia's fokken wij mee?

Bekijk hier al onze beren en zeugen.
Onze cavia's

Cavia alleen houden

Wij zijn geen voorstander van dat een cavia alleen zit maar uit mijn nabije omgeving heb ik ook cavia’s gezien die zich helemaal niet onprettig voelden in hun ‘Rijk Alleen’. Wij vinden het wel belangrijk dat u op de hoogte bent van het feit dat cavia’s groepsdieren zijn en u dus goed op zijn of haar gedrag let in de komende weken. Merkt u dat een cavia zich terugtrekt, slecht eet en drinkt en dit na een paar dagen nog doet ondanks al uw aandacht, neem dan alsjeblieft contact op om nog een soortgenootje erbij te halen. Als we dit allemaal bij de koop hebben doorgenomen en ik wij onszelf ervan hebben overtuigd dat u het heeft begrepen, mag u bij ons dus ook een cavia kopen die alleen komt te zitten.

Niet leuk maar wel belangrijk

Wij hopen natuurlijk dat de cavia die u koopt altijd bij u mag blijven wonen, u heeft er tenslotte al een tijdje over nagedacht, informatie ingewonnen en geld aan uitgegeven. Mocht er uiteindelijk een dwingende reden zijn om afscheid van uw cavia te moeten nemen, dan vragen wij u met klem uw cavia niet in het bos te zetten. De overlevingskansen zijn nagenoeg nihil. Uw cavia bij een kinderboerderij over het hek zetten kan voor grote problemen zorgen voor de daar al aanwezige cavia’s.

Het is een kleine moeite om dan contact op te nemen met een cavia opvang bij u in de buurt, natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen en zullen wij mee helpen zoeken naar een oplossing. Dat betekend helaas niet dat u ten alle tijde uw cavia bij ons kunt terugbrengen.

Wij willen zo min mogelijk verwantschap tussen de dieren. Wij maken dan ook gebruik van Zoo-Easy een speciaal fokprogramma waarin alle gegevens van de dieren worden bijgehouden.