Na een vroege start op de zaterdag, kwamen wij voor het eerst in het pittoreske plaatsje Zulte in België. Als je op het laatste moment op de route planner kijkt dan kom je er laat achter dat Zulte echt dichter bij de Franse grens ligt dan bij de Nederlandse. Maar geen probleem, wat moet je anders doen met je vrij zaterdag .
Voor Caviastal Monster & Co de eerste keer in Zulte en komen we binnen in een mooie ruime ruimte met een organisatie die gestroomlijnd loopt. Misschien voor de organisatie tegenvallend dat het aantal dieren de tweehonderd niet bereikt had, maar voor inzenders een interessante show om in te sturen door de hoeveelheid aan haarstructuren en kleuren.
Vanuit onze Caviastal waren er een zestaldieren geprepareerd om geshowd te worden. Nagels geknipt, vacht gewassen en “granharen” uitgewreven. Alle zes de dieren ontvingen het predicaat Fraai (F), waarvan de jonge Buff zeug het hoogste predicaat ontving met 9Vanuit de Caviastal Monster & Co feliciteren wij de winnaars van de show met hun behaalde resultaten. Met name:
7 punten.
Al met al een leuke leerzame dag die voor herhaling vatbaar is.
Algemeen kampioen en winnaar van de Trofee Marie-Christine Blockeel: Mark Looman (Lunkarya – Slate Wit)
Kampioen Gladhaar: Steven van der Bruggen (Amerikaans gekruind – zwart)
Kampioen Ruwharig: Combinatie Van Dijk – Schop (Borstelhaar – Schimmel gemengd)
Kampioen Langharig: MarkLooman (Lunkarya – Slate Wit)
Wij kijken alweer uit naar de eestvolgende Caviashow in Ulft (Achterhoek) van zaterdag 1 oktober