Uiteindelijk was het zover en konden wij vanuit Caviastal Monster & Co vanuit onze nieuwe woonplaats Aalten richting Dodewaard.

Ondanks dat er ook deze editie geen kippen aanwezig mochten zijn i.v.m. de geldende vogelgriep regels, was het de bestuur en leden van Dodewero gelukt om een respectabel aantal konijnen, cavia’s en niet vogelgriep gevoelige oorspronkelijke duiven samen te brengen.

Drie deskundige keurmeesters in de verschillende diergroepen hebben alle aanwezige dieren gekeurd volgens de beschreven standaard.

Niet alle caviafokkers hadden dieren ingeschreven maar de vier die dit wel hadden gedaan kwamen tot een aantal van veertig. Niet de grootste diergroep, maar wel een goede tweede.

Volgens de keurmeester lag de kwaliteit in de breedte op een hoog niveau. Binnen de groep gladhaar waren in de kleuren zwart, buff, crème, wit rood- en donkeroog, roodbont en roodbont gekruind dieren met het predicaat F (Fraai) bekroont. In de groep gladhaar met California uitmonstering waren een aantal veel belovende dieren die op basis van hun leeftijd nog niet volledig ontwikkeld waren.

Om het fraaiste dier van deze keuring te benoemen stonden een zwarte en buff zeug van onze caviastal op de eindtafel. Met een minuscuul verschil werd de zwarte zeug Ilona uitgeroepen tot Fraaiste cavia van de show.

Het was weer een goed georganiseerde keuring en vanuit Monster en Co wensen wij de inzenders (Dicky, Roan en Bart) succes in het komende showseizoen met de fraai gefokte dieren.