Kleindier Magazine kwam op bezoek  bij het bestuur en een aantal leden van Klein Dier Vereniging (KDV) westland, als onderdeel werd er ook een bezoek gebracht aan onze caviastal. In het juli nummer van Kleindier Magazine is het volgende gepubliceerd.

Bij Alfred aangekomen zwaait de deur open en worden we naar het penthouse gestuurd. Inderdaad, op de derde verdieping is een kamer ingericht voor zijn hobby, de gladhaar cavia’s. Alfred fokt verschillende kleuren, zoals rood, zwart. buff, crème, Wit en californian. Daarnaast heeft hij een enkel dier met satijn beharing. Dus gezien de huisvesting, dieren op hoog niveau. De dieren zitten er prachtig bij, zogenaamde Ikea bakken in zelf gemaakte afdelingen. Alfred is ongeveer 20 jaar geleden met cavia’s begonnen. Hij er in gerold omdat hun zoon van een oom een paar buff cavia’s kreeg, Wel had ieder zijn eigen kleur.

Niet altijd  liep de fok zoals gewenst; de nestjes werden alsmaar kleiner. maar nu is een nestje met 5 tot jongen meer regel dan uitzondering. Dan komt het gesprek op voer, dagelijks gaat er een krat paprika’s door. Geen probleem in het Westland, want er zijn altijd Wel van deze vruchten met een schoonheidsfoutje en die krijgt hij gratis, voor eens per jaar een doos gebak. Dus aan het verzorgen en verstrekken van het juiste voer ontbreekt het niet. Alfred is bijna niet stil te krijgen als hij het over zijn cavia’s heeft. Een man met kennis van zaken en bovendien een enthousiast fokker van prachtige dieren.