Mooie resultaten kleindierententoonstelling KDV-Westland (2017)

Werd deze tentoonstelling vorig jaar nog ten elfde uren afgelast door de vogelgriep situatie, konden dit jaar vele liefhebbers hun dieren presenteren bij de jaarlijkse kleindierententoonstelling van KDV-Westland.

Een tentoonstelling met bijna 300 dieren in de groepen Konijnen, Dwerg-/Hoenders, Sierduiven/-Vogels en Cavia’s.

Vanuit onze caviastal hebben we zes dieren ingezonden die de sportieve strijd konden aangaan met alle vier geregistreerde caviafokkers van de vereniging. Een zeventiental dieren, alle glad-/normaalhaar in de kleuren goud-, solid lemonagouti, éénkleurig zwart, rood, crème, buff, wit donkeroog en driekleur.

Een buff zeug van ons werd fraaiste cavia van de tentoonstelling met 96 punten. Ook een zwarte zeug (95 punten) en Crème zeug (96 punten) werden fraaiste van hun kleur. De laatste was verwacht, als enige inzender van die kleur.

Voor ons was vooral de beoordeling van de haarlengte/-conditie een positief punt. Kregen wij in het begin van het seizoen nog opmerkingen over de haarlengte en het vertonen van grannen (lange haren in de vacht). Deze keer allen maar fraaie haarlengte/-conditie. De adviezen gegeven door verschillende keurmeesters hebben wij opgevolgd en hebben gran-discipline (niet onze woorden, maar die van een keurmeester/fokker) ingevoerd. Het conditioneren van een tentoonstellingsdier begint niet een paar dagen voorafgaande aan een tentoonstelling, maar al weken eerder.

Wij kijken al weer uit naar de volgende jongdierendag en tentoonstelling van KDV-Westland in 2018.