Afgelopen periode zijn verschillende dieren op tournee geweest naar verschillende tentoonstellingen in “den landen”.

 

Als eerste (gelijk voor ons de verste) de open “Van Pallandt show” in Varsseveld.  Een mooi aangeklede show in een goed verlichte en warme Sporthal, met ruim 1100 dieren, waarvan ruim 50 cavia’s.

Te zien waren normaalhaar (in de volksmond Gladharige) cavia’s in Agouti, enkelkleurig, Tan, Zilvervos, otter en Engels/Amerikaans gekruinde te bewonderen.

Opvallend was de over het algemeen hoge kwaliteit van de vertoonde dieren. De winnaar was een Zwarte jong zeug van combinatie Rene en Dinnie met F (96,5).

Mooi was ook te zien dat er bij deze tentoonstelling een drietal inzenders waren met de kleur buff.  Onze zeug werd bekroond met een 1F (95).

Deze show staat zeker weer op de lijst om volgend jaar te bezoeken.

 

In het zelfde weekend van de show in Varsseveld werd ook de Clubshow van V.P.K.V. in Vlaardingen gehouden. Ook daar hebben we op verzoek een aantal dieren ingestuurd.  Door verblijf in de regio Varsseveld hebben wij onze cavia’s alleen kunnen inkooien en hebben wij deze tentoonstelling zelf niet kunnen bezoeken. Zelf het uitkooien is gedaan door andere, waar voor onze dank aan combinatie Picolijntjes.

Winnaar van alle prijzen werd hier combinatie de Picolijntjes. Voor ons waren de predicaten niet denderend, het hoogste predicaat was een ZG (93) voor een buff zeug. Waarschijnlijk is er strenger gekeurd (of een andere standaard aangehouden) dan alle andere tentoonstellingen waar we dit jaar geweest zijn.

 

De laatste tentoonstelling was de verenigingstentoonstelling D.V.V. Zoetermeer, gehouden in Berkel en Rodenrijs.

Een niet al te grote vereniging, maar wel één met ambitie. Waren vorig jaar nog geen cavia’s opgenomen in het vraagprogramma en stonden er alleen een paar cavia’s buiten mededinging ter promotie op de tentoonstelling i.v.m. een beperkte belangstelling binnen de vereniging. Heeft de vereniging het dit jaar toch aangedurfd om een caviakeurmeester te contracteren en deze diergroep op te nemen in het vraagprogramma. Het resultaat was een zeventiental dieren in de variëteiten bostel en normaalhaar. Hopelijk kunnen er voor het volgende jaar nog meer caviafokkers geënthousiasmeerd  kunnen worden om bij deze tentoonstelling in te sturen

Tijdens deze tentoonstelling werd onze buff zeug kampioen met het predicaat F(95). En de beste op 1 na een zwarte zeug van ons. Mooi was te horen dat het conditioneren van de cavia’s vruchten had afgeworpen. Er was maar één dier die nor enkele granen vertoonde.

Opvallend was dat een witte beer het predicaat ZG(94) kreeg die in Vlaardingen werd “bekroond” met een O (onvoldoende) i.v.m. oren die beide te hoog geplaatst waren. De zwaarte kracht heeft waarschijnlijk zijn werk gedaan de afgelopen twee weken en heeft de oren doen zakken 😊 .