Zoals de laatste jaren, begint het tentoonstellingsseizoen met een gecombineerde jongdierenkeuring van KDV Westland en VPKV Vlaardingen.

Dit jaar waren er weer meer dan 300 dieren in de verschillende diergroepen ingestuurd om door gekwalificeerde keurmeesters te laten beoordelen op basis van de kleindieren standaard.

Dit jaar waren er 24 cavia, jammer genoeg minder dan vorige jaren door het stopzetten van de caviahobby en een verhuizing naar Brabant van vaste inzenders. Hopelijk kunnen de komende jaren nieuwe inzenders van cavia’s verwelkomd worden.

De ingezonden cavia’s waren allen glad-/normaalhaar in de kleuren zwart, buff, crème en wit, waarvan een paar met California tekening zwart en chocola en verder nog een enkele zilvervos zwart.

Vanuit de Caviastel Monster & Co kwamen een Buff zeug en California wit chocola zeug op de eindkeuringstafel voor de C klasse (3 tot 6 maanden oud). De buff zeug won met een minimale neuslengte. Voor de B klasse (7 tot 9 maanden oud) was het een stuk makkelijker. Eén van onze andere buff zeugen won hier met een half punt.

Het was weer een mooie en goed georganiseerde aftrap voor het nieuwe showseizoen, wij zien uit naar de volgende tentoonstellingen.