Hadden we vorig jaar na een aantal tropische dagen/weken een aantal dieren met luchtwegproblemen en zag je de conditie van de dieren eerder afnemen dan toenemen, waren we dit jaar voorbereid.

Omdat de temperatuur op de bovenverdieping (de cavia penthouse genoemd) onder het platte dak, hoger oploopt dan buiten, hebben we geïnvesteerd in een mobile airco.

Elke dag hebben we de temperatuur beduidend onder de buitentemperatuur weten te houden, met als resultaat actief dartelende cavia’s die de warmte wel bemerkt hebben maar hier geen last van hadden.

Conditioneel hebben de dieren ook niet waarneembaar ingeboet.  Hopelijk gaan we het merken bij de eerste jongdierenkeuring op 31 augustus in het Westlandse Maasdijk.

Tijdens deze warme dagen zijn er zelfs een tweetal cavia’s bevallen, een nestje met zware dieren en een gemengd wit/crème nestje, hiermee is de caviastal met acht dieren uitgebreid.

De komende weken gaan we weer in voorbereiding op het komende tentoonstelling seizoen. Wij hopen weer veel cavialiefhebbers te ontmoeten tijdens de verschillende tentoonstellingen.