Twee jaar geleden werden wij gevraagd om eens cavia’s in te zenden bij de “Hanzeshow” in Kampen. Er werd een tentoonstelling voorgehouden van meer dan duizend dieren, waarvan meer dan honderd Cavia’s.
Dit jaar zijn wij ingegaan op het verzoek en werden we aangenaam verrast. Ik mag zeggen een pareltje onder de kleindiertentoonstellingen.

Vrijdag om halfzes vertrokken uit het Westland om voor acht aanwezig te zijn om in te kooien. Voor diegene die hielpen tijdens de keuringsdag werd de mogelijkheid geboden om de dieren voor de keuring in te kooien. Voor ons is dat toch een rit minder van totaal 350 KM.

In het nog donkere Kampen aangekomen, was het in eerste instantie niet helemaal duidelijk waar we terecht waren gekomen. Eenmaal in de verlichte tentoonstellingshal sloeg de stemming al gelijk om in positieve zin. Een ruime hal waar alle ruim 1200 dieren goed tot hun recht kwamen.

Met meer dan 100 ingeschreven cavia’s konden de twee aanwezige keurmeesters hun gang gaan.

De zes uit onze caviastal aanwezige dieren zaten in een klasse van zo’n 70 gladharen in verschillende kleuren en uitmonsteringen.

Met driemaal het predicaat Fraai en drie Zeer Goed, kwamen twee van onze cavia’s op de eindtafel terecht waar beide keurmeesters de uiteindelijke kampioenen in de verschillende klasse’s en algemeen kampioen aanwijzen.

Vanuit onze caviastal kunnen we terugkijken op een succesvolle Hanzeshow en zien we erna uit om volgend jaar weer van de partij te zijn.

Fraaiste van de show – gladhaar zwart – Monster & Co
Fraaiste van de show op 1 na – Rex bont – Ruben Borst
Fraaiste van de show op 2 na – gladhaar buff – Monster & Co

Fraaiste A Cavia (ouder dan 9 maanden) – gladhaar zwart – Monster & Co
Fraaiste B Cavia ( tussen de 6 en 9 maanden) – gladhaar buff – Monster & Co
Fraaiste C Cavia (tussen de 3 en zes maanden) – gladhaar driekleur – M Eilander

Fraaiste van een jeugdlid – gladhaar zilvervos zwart – Rick Schilder

Wij feliciteren hierbij ook alle ander prijswinnaars met het behaalde resultaat.