Afgelopen zaterdag was het de herstart van het tentoonstelling seizoen bij Dodewero in Dodewaard. Het bestuur had er alles aan gedaan om een jongdierendag (JDD) te organiseren die voor alle betrokkene voldeed aan de nu geldende Coronaregels.  Gereguleerd inkooien van dieren waar dit van toepassing was (kippen en duiven) en kistkeuring voor konijnen en cavia’s. Hierdoor bleven de opbouw activiteiten beperk voor de organisatie en helpers en bleef er voldoende ruimte beschikbaar voor alle inzenders om keuringen te volgen. Verder was er ruimte gecreëerd waar inzenders op gepaste afstand met elkaar in gesprek konden. Bij binnenkomst moest iedereen zich registreren, waren er ontsmettingsmogelijkheden en werd aan iedereen een spatscherm overhandigd.

De uitgedeelde spatschermpjes zijn een goed alternatief voor de mondkapjes. Zie je bij de mondkapjes dat die op alternatieve (minder werkzame) wijze worden gebruik om irritatie te voorkomen, zag je dat de spatschermen de hele dag werden gedragen en soms vergeten werd dat deze gedragen werd. Dit resulteerde in ludieke situaties tijdens het gebruik van de lunch. Probeer maar eens iets in je mond te stoppen als daar een spatscherm voor zit 😊. Na een paar mislukkingen heeft iedereen toch de juiste route weten te vinden voor het brood naar de mond.

Dit jaar waren er twee nieuwe inzenders bij de Cavia’s die de kleur rood bij deze vereniging introduceerden.

Met ruim veertig cavia’s had keurmeester Ilse Hollander een bijna volle keuring. Zoals altijd werd er weer veel informatie gegeven aan de fokkers en werd de nadruk gelegd op aandachtspunten.

Ilse gaf na de keuring aan positief te zijn over gladhaar dieren in de kleur rood/rood californian en de algemene kwaliteit van de ingezonden dieren.

Beste cavia van de keuring was een Gladhaar Crème met F (95) van Caviastal Monster & Co.

 

Foto’s Marcel van oijen