Na het horen van de Corona persconferentie een paar dagen voor de “dierendagshow Silvolde/Ulft” gingen wij ervanuit dat er een annuleringsmail ontvangen zou gaan worden.

Aangenaam verrast waren we dan ook dat dat de later ontvangen mail niet een annulering was maar een bevestiging dat de dierendagshow door zou gaan onder aangepaste condities.

Waren de inzenders voor de aangepaste regels nog welkom en was dit verantwoord door de beschikbare ruimte en een kooiopstelling met tussenruimtes van 5 ½ meter waardoor de anderhalve meter voldoende gegarandeerd zou zijn, moest er toch besloten worden om een gesloten keuring te houden.

Het maximaal aantal van 30 personen werd al bereikt door alleen keurmeesters, schrijvers en tentoonstellingsorganisatie hierdoor moesten inzenders na het inkooien van de dieren weer vertrekken.

De Kleindiervereniging KPV Silvolde e.o. had een open dierendagshow opgezet met ruim 850 dieren van meer dan 150 inzenders vanuit verschillende provincies. Opvallend was het grote aantal knagers (100+).

Bij de cavia’s viel het aantal dieren tegen. Bij de cavia’s werd B klasse Buff van Caviastal Monster en Co beoordeeld als de fraaiste van de show.

Hopelijk kunnen volgend jaar de deuren weer geopend worden voor inzender en publiek. Dat de kleindierensport leeft in de Achterhoek spreek uit het aantal van bijna 2000 bezoekers die deze promotidag onder normale omstandigheden trekt.

Wij vanuit Caviastal Monster & Co zijn er volgend jaar weer bij, hopelijk kunnen we meer caviafokkers enthousiasmeren om in te schrijven op deze dierendag show zodat deze diergroep zich volgend jaar kan meten met de diergroep kleine knagers.