Het was een vroege start voor een zaterdagmorgen om op tijd aanwezig te zijn in Dodewaard.

 

Tijden de keuring werd er opbouwende kritiek gegeven op de voorgebrachte dieren door Cavia keurmeester Carla Swaap-Maaswinkel.

 

Vanuit onze Caviastal zijn 30 cavia’s in de kleurslagen zwart, buff, crème en wit (R-O) mee gegaan. In elke kleurslag was wel één of meer dieren met het predicaat Fraai (F). De zwarte variant spande de kroon met 6x F op Acht dieren. Belangrijkste opmerking was het nog aanwezig zijn van granharen. Dit is een kwestie van conditioneren (show-klaar maken) en zal het komende tentoonstelling seizoen extra aandacht krijg.

 

Ondanks verschillende selectie rondes, was er toch een Crème beer met een vouw-oor tussendoor geglipt. Hiermee zal ondanks alle goede eigenschappen als type/bouw, kop, ogen, dekkleur, conditie en verzorging, niet meer geshowd of gefokt worden.

 

Positief was de beoordeling van de buff cavia’s waar type/bouw, ogen, oren, dek- onder- buikkleur, conditie en verzorging regelmatig als fraai werd beoordeeld. Bij één dier werd de opmerking gemaakt dat de kop niet korter mocht.

 

Al met al een leerzame dag waar ruim veertig cavia’s in verschillende kleur- en haarvariëteiten de revue zijn gepasseerd.