Onze stal is opgebouwd met een zestal “flats’ met twee of vier transparante bakken zonder tralies of gaas aan de voorzijde. De bakken zijn opdeelbaar door een  transparante perspex scheidingsplaat.

Grote voordeel is dat er volop interactie met de dieren is vanaf het moment dat je de caviastal binnenkomt.

Tot een maand of twee drie geleden bleef elke cavia in zijn eigen verblijf en werd de scheidingsplaat gezien als een onneembaar obstakel totdat onze witte beer Dorian (ja vernoemd naar Dorian van Rijsselberghe de Olympisch kampioen windsurfen) ineens te vinden was aan de andere kant van de scheidingsplaat.

Eerst werd er nog gedacht dat hij aan de verkeerde kant van de scheidingsplaat was geplaatst. Maar een dag later weer hetzelfde verhaal. Hier moest iets anders aan de hand zijn.

Dorian is in het echt een acrobaat binnen de windsurf-wereld. Binnen onze stal laat onze Dorian zich niet onbetuigd tegen de steile wand. Hij wist zich via de hooiruif over de scheidingswand van dertigcentimeter te wurmen.

Naast Dorian zat ten tijden van zijn acrobatische kunsten een zwarte zeug Dakota. Vorige week mochten wij het resultaat verwelkomen van het ongeplande rende vu.

Zeug Dakota is bevallen van drie rood Agouti cavia’s  (2x♀ en 1x♂).

Tegenwoordig zit Dorian in een bak zonder scheidingswand of heeft een andere beer als buurman.