Om cavia’s beschikbaar te hebben voor de verschillende tentoonstellingen, proberen we binnen onze stal de eerste maanden van het jaar een aantal nestjes te hebben zodat wij bij de eerste tentoonstellingen in september/oktober B klasse dieren (6 t/m 8 maanden oud) en de laatste provinciale en nationale shows A klasse dieren (9 maanden en ouder) beschikbaar hebben.

Na jaren van normaalhaar/gladhaar fokken in de kleuren zwart, buff, crème en wit rood-oog hebben nieuwe kleuren (rood en wit donkeroog) en tekening (California) hun intrede gedaan.

Om van alle dieren een afvaardiging te kunnen sturen naar de verschillende shows, hebben we dit jaar iets meer nestjes dan andere jaren. Of we geslaagd zijn in onze opzet om verschillende variëteiten tentoon te stellen, moet nog blijken bij verschillende selectiemomenten en de eerste jongdierendagen.

Vooral de jongdierendagen zijn een welkome hulp, omdat op dat moment de dieren worden bekeken door vreemde ogen (erkende keurmeesters).

 

Hier volgt een overzicht van de nestjes van de laatste paar weken:

 

Rode zeug Dinte en California Beer Douwe zorgde voor de eerste California nakomelingen binnen onze stal, 1x crème en 1x Rood (2x♂).

Het buff paartje Jasha (ja naam was eerst gereserveerd voor een beertje) en Casanova waren de trotse ouders van drie buff dames  (3x♀).Twee dames zijn te licht en gaan verhuizen als knuffel cavia.

California dame Dido en beer Daily breide het dieren uit met vier (3x♀ en 1x♂).

Ons fotomodel Doutze (wit donkeroog) en crème beer Carlo leverde input aan onze nieuwe lijn wit donkeroog met drie wit donkeroog en 2 crème kleurige cavia’s (5x♀).

Als laatste nestje voor dit bericht zorgde zeug Donna en Beer Douwe voor een primeur in onze stal met één crème rood-oog (♀) twee crème en één rood (3x♀).

 

Van deze dieren blijven er een aantal binnen de eigen stal voor het komende tentoonstellingsseizoen, overige dieren kunnen verhuizen naar mede sportfokkers en andere liefhebbers en kunnen vanaf nu al gereserveerd worden.